Onderwijsvisie

PC Vakopleiding is een particuliere MBO-erkende kappersopleiding die zich voornamelijk richt op het opleiden van jongeren, vanaf 16 jaar, tot bekwame kappers.

Door onze ervaringen in de afgelopen 38 jaar, hebben wij bewezen dat we een goede opleiding bieden. Hierbij heeft het behalen van een rijks erkend MBO-kappersdiploma, in een tijd van 24 maanden, prioriteit.

De klassen bij PC Vakopleiding zijn klein, waardoor de begeleiding optimaal is en de studenten geen nummer zijn. De praktijkgerichte manier van opleiden is een groot voordeel, want hierdoor zijn de studenten in staat om op korte termijn de geleerde technieken toe te passen op meegebrachte modellen of op de klanten die in onze eigen praktijk/schoolsalon komen.

Als studenten graag het kappersvak in willen en met volledige inzet het programma volgen, kan het team van PC Vakopleiding er een goede kapper van maken.

Het is belangrijk voor PC Vakopleiding om mee te gaan met de ontwikkelingen op het gebied van onderwijs.

De leerdoelen die benoemd zijn in het kwalificatiedossier 23263 Haarverzorging geldig vanaf 1 augustus 2020, (hierna te noemen als het kwalificatiedossier), zullen leidend zijn voor de vormgeving en de inhoud van de jaarplannen voor het onderwijs. Ook is het bijhouden van de nieuwste technieken van het kappersvak een welkome aanvulling voor de voorbereiding in de branche. Om innovatief te blijven op het gebied van onderwijs en het kappersvak zelf, is het belangrijk om je concurrenten ook als concullega te zien. Samen kan je meer dan alleen, dus zo nu en dan overleg met collega-scholen is zeker iets dat niet mag ontbreken.

Onze opendagen/avonden 

Zaterdag 1 juni 2024 13.00-16.00 uur

Ben je al deze dagen verhindert?
Niet getreurd, want bij ons kan je altijd gewoon binnen komen lopen of even bellen voor een afspraak. Wij informeren je graag over onze opleidingen.

Niet alleen als je nog niet bent ingeschreven voor een vervolgopleiding, maar ook als je over wil stappen naar onze opleiding!